Sport / Nogomet

Zimko: Baterije V.B.K. kreirale najveći preokret večeri

Zimko: Baterije V.B.K. kreirale najveći preokret večeri

Najveći pothvat pete večeri, a možda i cijeloga dosadašnjeg dijela turnira Zimko uz Pan, napravili su španeri iz veteranske momčadi Baterije V.B.K. Oni su protiv UDHOS-a gubili s 2:0 nakon samo devet minuta igre, a poraz u toj utakmici “baterijance” bi gurnuo u vrlo neugodan položaj.

Međutim, nakon tog šokantniog početka uspjeli su se pregrupirati i kreirati veliki preokret. Do odmora susmanjili na 2:1, a poravnanje je stiglo u 24. minuti, kada je brzu akciju okrunio Budimčić. Poslije toga nastala je prava jurnjava, u kojoj se nije znalo “tko pije, a tko plaća”. Obje su momčadi ispunile bonus, pucala su se tri deseterca (dva UDHOS, jedan Baterije V.B.K.), ali su svi ostali neiskorišteni, a u samom finišu “baterijancima” se osmjehnula fortuna jer su s dva pogotka u posljednje dvije minute kompletirali konačni preokret za pobjedu od 4:2. Bila je to sjajna utakmica, možda ne toliko kvalitetna, ali zato nabijena dramatikom. Eh, da ih je više takvih.

Nakon tih silnih drama na otvaranju večeri susret između Bosch cara servis Rudec i Sambe Auto Brko izgledao je kao klasični “apaurin”. Izvjesna utakmica u kojoj se Rudec poigravao sa suparnikom i na kraju ga “razbio” sa čak 7:2. Nije uobičajeno da se Samba raspada na takve načine, ali im se u posljednje vrijeme sve češće događa. Lagano iznenađenje priredio je i Klas, koji je pobijedio Amebu '79 (2:0) na čisto iskustvo. Pustili su “amebaše” da ispušu (ispromašuju nap.a.), a onda su “klasovci” dočekali svojih “pet minuta”, poentirali i uzeli važna tri boda za rasplet te skupine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Seniorski program otvorili su Ferivi šport i Pekara Peka Sarvaš. Egal je trajao do posljednjih trenutaka prvog dijela kada je Ivan Pavlović postigao svoj i momčadski treći pogodak u tom prvom dijelu pomoću kojeg je Pekarna Peka Sarvaš otišla na odmor s minimalnom prednošću (3:2) koji su u nastavku kapitalizirali s još dva pogotka i pobijedili s konačnih 5:2. Caffe 5 Gravia na prepad je uhvatila Catering Frenky (3:1). “Petica” je već u šestoj minuti povela s 2:0, a iskusne momčadi poput nje to ne ispuštaju.

Do kraja su rutinski odradili posao i upisali drugu pobjedu u skupini. Važnih bodova dokopao se i Caffe bar Jungle protiv Lovačkog roga HOK osiguranje (2:0). Ta pobjeda će Jungleu vjerojatno donijeti drugu poziciju u skupini. Inače, bila je to ravnopravna utakmica u kojoj su “lovci” platili danak prekratke klupe (igrali su bez zamjene, nap.a.). U posljednjem susretu večeri MNK Osijek 031 pizzeria Padrino očekivano se lako obračunao sa Starom Dravom (7:1) i sad ga od osvajanja prvog mjesta u skupini dijeli tek jedan bod.

Inače, večeras će na parket prvi put izići branitelj naslova u veteranskoj konkurenciji Tihaljina, a program nudi još nekoliko vrlo zanimljivih ogleda obje konkurencije (veteranskoj i seniorskoj) čiji su susreti na programu.

[important title=REZULTATI]VETERANI:
Baterije V.B.K. - UDHOS 4:2
Bosch car servis Rudec - Samba Auto Brko
Ameba '79 - Klas 0:2
SENIORI:
Ferivi sport - Pekarna Peka Sarvaš 2:5
Caffe 5 Gravia - Caterning Frenky 3:1
Caffe bra Jungle - Lovački rog 0:2
MNK Osijek 031 pizzeria Padrino - Stara Drava 7:1[/important]

[blockquote]VEČERAS NA ZIMKU
VETERANI
18: Tihaljina - Drago Band
18.35: Valpovka - Borbaš Security
19.10: John Deere - MNK Čepin
SENIORI
19.45: MNK Čepin - Caffe bar Baza
20.20: Folding - Caffe bar Boss Tersa
20.55: Slonja d.o.o. - MNK Darosy
21.30: Caffe bar Marabu Vinkovci - MNK Ricardo
PREPORUKA VEČERI
U konkurenciji veterana svakako je najznimljiviji okršaj Valpovke i Borbaš securitya. Kod seniora pozornost zaslužuje posljednji susret večeri u kojem će se sastati Caffe bar Marabu Vinkovci i MNK Ricardo.[/blockquote]

D. Keler (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!