Vijesti / Regija

DORIBIS Network: Odobren novi IPA IIIc projekt

DORIBIS Network: Odobren novi IPA IIIc projekt

Miholjački poduzetnički centar – Lokalna razvojna agencija, Poduzetnički inkubator BIOS Osijek, Poduzetnički inkubator Osvit i Općina Magadenovac nominirali su u lipnju 2013. godine projekt iz IPA IIIc programa – Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu te su ovih dana primili pozitivnu ocjenu od strane Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije – SAFU.



Projekt DORIBIS Network – Development of Regional ICT Business Incubator Support Network (Razvoj regionalne mreže poduzetničkih inkubatora za ICT područje) vrijednosti oko 700.000€ bit će sufinanciran od strane Europske Unije sa 85% a aktivnosti predviđene u projektu će se odvijati na dvije lokacije – u Donjem Miholjcu i Osijeku.

Glavni cilj projekta je doprinos održivom gospodarskom rastu u Osječko-baranjskoj županiji kroz rast malih i srednjih poduzeća i povećane mogućnosti za zapošljavanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ove ciljeve projekt namjerava ostvariti kroz glavne aktivnosti, odnosno izgradnju zgrade Tech parka u Industrijskoj zoni Janjevci u Donjem Miholjcu, rekonstrukciju prizemlja za ICT tvrtke u zgradi Poduzetničkog inkubatora BIOS u Osijeku, edukacije u svrhu povećanja konkurentnosti na tržištu rada i brojne popratne aktivnosti.

Predviđeno trajanje projekta je 18 mjeseci, a projekt bi trebao započeti potpisom ugovora krajem ožujka 2014. godine.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!